Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eğitim için kişi başı katılım ücreti 1250 TL' dir.
DevamıKırıkkale Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında, YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirilen yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Öğrencimiz 23-24 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüks...
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, deneyimli şefler, otel temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz ile birlikte dış paydaş toplantımızı gerçekleştirdik.
DevamıSektörel seminerler dersi kapsamında, gastronomi bölümü hocalarımız ve yüksek lisans öğrencilerimiz, Alanya'nın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmek amacıyla saha gezisi gerçekleştirdiler.
DevamıBugün, Öğr.Gör. Erdi Eren hocamızın "Olive Oil"konulu seminerini gerçekleştirdik. Zeytinyağı ile ilgili pek çok yeni bilgi öğrendik. Seminer sonunda yapılan küçük duyusal analiz de çok keyifliydi. Katılan herkese de ilgileri için teşekkürler.
DevamıAlanya Üniversitesi 2023 Akademik Çalışmalar Ödül Töreni'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün değerli hocaları Prof. Dr. Birol Saygı, Doç. Dr. Esra Mankan, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gör. Erdi Eren, Öğr....
Devamı20.02.2024 tarihinde saat 13.40'ta Öğretim Görevlisi Tamer Taşçı, GSTE 502 Sektörel Seminerler dersine "Şarap Sektörü" başlıklı sunumuyla konuk oldu.
DevamıBölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı. Kutlamaya bölüm hocalarımız ve bölüm sekteteryamız da eşlik etti.
DevamıYüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 27-28 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 7. International Marmara Scientific Research and Innovation Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.
DevamıYüksek lisans öğrencimiz Cihan Öncel, 5-6 Ocak 2024 tarihinde Adana'da düzenlenen 5. International Social Sciences and Humanities Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.
DevamıAlanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci...
DevamıYüksek lisans öğrencilerimiz Cihan Doğan ve Dilan İlhan, 15-17 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Selçuk 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde sözlü sunum ile yer aldılar. Dilan İlhan, kongrede "Gastronomide Süper Gıda Olarak Mikrofilizler Üzerine Bir Derleme Çalışması&quo...
DevamıYüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 2-4 Aralık 2023 tarihinde Antalya'da düzenlenen International Scientific Research And Innovative Studies Congress-VI'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.
DevamıAlanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Esra Mankan tarafından düzenlenen ve tüm bölüm hocalarının katılımıyla bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirildi.&nbs...
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Aslı Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin yanında, 30 ülkeden gelen 300 aşçının da yer al...
Devamı14 Kasım 2023 Lisansüstü Öğrencileri Gastronomi Sempozyumu kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yüksek lisans öğrencileri Cihan Öncel ve Cihan Doğan, Öğr. Gör. Erman Baş koordinatörlüğünde katıldıkları yarışmada birinci olar...
DevamıSanat ve Tasarım Fakültesi dekanı sayın Prof.Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katıldı.
DevamıAlanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık programı hocaları, 2022-2023 Akademik Yılı değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamaları için bir araya geldi.
Devamı15 farklı keçiboynuzu pekmezinin renk, tat, sürülebilirlik, genel beğeni gibi özellikleri değerlendirildi.
DevamıÇalışmada Datça bölgesindeki değer kaybetmiş ürünler farklı şekilde işlenip katma değerli ürün geliştirilmiştir. Öğrencimiz bir girişimci olarak gelecekte ürettiği ürünleri piyasaya sürmeyi hedeflemektedir.
Devamı