You can access the Gastronomy and Culinary Arts (English) with Thesis curriculum here:
ALANYA ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI
TEZLİ (İNGİLİZCE) YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
DETAYLI ÖĞRETİM PLANI |
I. SINIF |
I. YARIYILI |
DERS KODU |
DERSİN ADI |
DERS SAATİ |
YEREL KREDİ |
AKTS |
DERS TİPİ |
EĞİTİM DİLİ |
ÖN KOŞUL DURUMU |
ÖN KOŞUL DERS KODU |
GRUPLU DERS |
GRUP DERS KODU |
VERİLİŞ TİPİ |
AÇIKLAMA KODU |
T |
U |
L |
GMSE 521 |
Research Methods and Techniques |
3 |
|
|
3 |
10 |
Z |
|
H |
- |
H |
- |
Yüz Yüze |
- |
GMSE 523 |
Gastronomy Science |
3 |
|
|
3 |
10 |
Z |
|
H |
- |
H |
- |
Yüz Yüze |
- |
SEC 501 |
SEÇMELİ DERS 1 (Bölüm Seçmeli) |
3 |
|
|
3 |
5 |
S |
|
H |
- |
H |
- |
Yüz Yüze |
- |
GMSE 525 |
Cereal Science |
|
|
|
|
|
S |
|
H |
- |
E |
SEC 501 |
Yüz Yüze |
- |
SEC 503 |
SEÇMELİ DERS 2 (Bölüm Seçmeli) |
3 |
|
|
3 |
5 |
S |
|
H |
- |
ANA GRUP |
- |
Yüz Yüze |
1 |
GMSE 527 |
Chemical Structures of Foods and Basic Information |
|
|
|
|
|
S |
|
H |
- |
E |
SEC 503 |
Yüz Yüze |
- |
GENEL TOPLAM |
12 |
0 |
0 |
12 |
30 |
Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : |
I. SINIF |
II. YARIYILI |
DERS KODU |
DERSİN ADI |
DERS SAATİ |
YEREL KREDİ |
AKTS |
DERS TİPİ |
EĞİTİM DİLİ |
ÖN KOŞUL DURUMU |
ÖN KOŞUL DERS KODU |
GRUPLU DERS |
GRUP DERS KODU |
VERİLİŞ TİPİ |
AÇIKLAMA KODU |
T |
U |
L |
GMSE 522 |
Sensory Analysis on Gastronomy |
3 |
|
|
3 |
10 |
Z |
|
H |
|
H |
- |
Yüz Yüze |
|
GMSE 524 |
Basic Cooking Methods |
3 |
|
|
3 |
10 |
Z |
|
H |
|
|
|
Yüz Yüze |
|
GMSE 520 |
Seminar |
0 |
|
|
0 |
5 |
Z |
|
H |
|
|
|
Yüz Yüze |
|
SEC 502 |
SEÇMELİ DERS 3 (Bölüm Seçmeli) |
3 |
|
|
3 |
5 |
S |
|
H |
- |
ANA GRUP |
- |
Yüz Yüze |
|
GMSE 526 |
Gastronomy Tourism |
|
|
|
|
|
S |
|
H |
- |
E |
SEC 502 |
Yüz Yüze |
- |
GENEL TOPLAM |
9 |
0 |
0 |
9 |
30 |
Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : |
II. SINIF |
III. YARIYILI |
DERS KODU |
DERSİN ADI |
DERS SAATİ |
YEREL KREDİ |
AKTS |
DERS TİPİ |
EĞİTİM DİLİ |
ÖN KOŞUL DURUMU |
ÖN KOŞUL DERS KODU |
GRUPLU DERS |
GRUP DERS KODU |
VERİLİŞ TİPİ |
AÇIKLAMA KODU |
T |
U |
L |
GMSE 591 |
Thesis I |
|
0 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GENEL TOPLAM |
|
|
|
0 |
30 |
Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : |
II. SINIF |
IV. YARIYILI |
DERS KODU |
DERSİN ADI |
DERS SAATİ |
YEREL KREDİ |
AKTS |
DERS TİPİ |
EĞİTİM DİLİ |
ÖN KOŞUL DURUMU |
ÖN KOŞUL DERS KODU |
GRUPLU DERS |
GRUP DERS KODU |
VERİLİŞ TİPİ |
AÇIKLAMA KODU |
T |
U |
L |
GMSE 592 |
Thesis II |
|
|
|
0 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GENEL TOPLAM |
|
|
|
0 |
30 |
Uzaktan Verilecek Derslerin Dönemlik Bazda Oranı : |
* Kısaltmalar: T: Teorik, U: Uygulama, L: Laboratuvar, Z: Zorunlu, S: Seçmeli, E: Evet, H: Hayır AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Örnek Çalışmadır |
|
|
|
|
DERSİN ALANI |
T |
U |
L |
K |
AKTS |
Toplam AKTS'ye Oranı (%) |
ZORUNLU DERSLER |
SEÇMELİ DERSLER |
|
|
|
AKTS |
AKTS |
Toplam AKTS'ye Oranı (%) |
|
|
|
Bölüm Zorunlu Dersleri |
|
|
|
12 |
40 |
66,7% |
40 |
|
66,7% |
|
|
|
Bölüm Seçmeli Dersleri |
|
|
|
9 |
20 |
33,3% |
|
20 |
33,3% |
|
|
|
Genel Toplam |
|
|
|
21 |
60 |
100,0% |
60 |
100,0% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uzaktan Verilecek Derslerin Öğretim Planı Bazında Oranı : max. %30 |
|
|
|