Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt ya...
Hakkımızda
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü gıda bilimi, mutfak uygulamaları, kültür, tarih, işletme, antropoloji, estetik, sanat ve teknoloji gibi çok farklı disiplinlerden beslenerek hızla gelişen bir alan olması sebebiyle yakın zamanda bu alanda yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim almış çalışan ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle yiyecek-içecek sektöründe ihtiyaç duyulan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek yiyecek-içecek sektörüne hizmet verecek uzman personel yetiştirmekle birlikte, bu alandaki çalışmaların bilimsel olarak incelenmesi hedeflenmektedir.
Programın bir diğer amacı da bu alanda büyük bir ihtiyacın olduğu akademisyen ihtiyacını karşılamaktır. Yüksek lisans programı açılmasındaki temel gerekçe gastronomi bilimini özümseyen, sahada daha donanımlı olarak var olacak olan, akademik ve bilimsel anlamda söz sahibi yetkin kişiler yetiştirmektir.
Programın bir diğer amacı da bu alanda büyük bir ihtiyacın olduğu akademisyen ihtiyacını karşılamaktır. Yüksek lisans programı açılmasındaki temel gerekçe gastronomi bilimini özümseyen, sahada daha donanımlı olarak var olacak olan, akademik ve bilimsel anlamda söz sahibi yetkin kişiler yetiştirmektir.