27Kas
Öğr. Gör. Bilgehan Rabia Lavaşçı ile Dubai Truffle Chocolate Atölyesi

Öğr. Gör. Bilgehan Rabia Lavaşçı ile Dubai Truffle Chocolate Atölyesi

Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eğitim için kişi başı katılım ücreti 1250 TL' dir.

Devamı
26Kas
Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirildi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirildi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Kırıkkale Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında, YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirilen yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Öğrencimiz 23-24 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüks...

Devamı
29May
Bölümümüz işbirliği ve staj ortaklıkları yapmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Bölümümüz işbirliği ve staj ortaklıkları yapmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, deneyimli şefler, otel temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz ile birlikte dış paydaş toplantımızı gerçekleştirdik. 

Devamı
02May
Sektörel seminerler dersi kapsamında gastronomi bölümü hocalarımız ve yüksek lisans öğrencilerimiz saha gezisi gerçekleştirdiler.

Sektörel seminerler dersi kapsamında gastronomi bölümü hocalarımız ve yüksek lisans öğrencilerimiz saha gezisi gerçekleştirdiler.

Sektörel seminerler dersi kapsamında, gastronomi bölümü hocalarımız ve yüksek lisans öğrencilerimiz, Alanya'nın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmek amacıyla saha gezisi gerçekleştirdiler. 

Devamı
26Mar
Öğr. Gör. Erdi Eren Sektörel Seminerler dersi kapsamında "Zeytinyağı" konulu bir seminer verdi.

Öğr. Gör. Erdi Eren Sektörel Seminerler dersi kapsamında "Zeytinyağı" konulu bir seminer verdi.

Bugün, Öğr.Gör. Erdi Eren hocamızın "Olive Oil"konulu seminerini gerçekleştirdik. Zeytinyağı ile ilgili pek çok yeni bilgi öğrendik. Seminer sonunda yapılan küçük duyusal analiz de çok keyifliydi. Katılan herkese de ilgileri için teşekkürler. 

Devamı
21Şub
Bölüm hocalarımız akademik başarılarından dolayı teşvik ödüllerine layık görüldüler.

Bölüm hocalarımız akademik başarılarından dolayı teşvik ödüllerine layık görüldüler.

Alanya Üniversitesi 2023 Akademik Çalışmalar Ödül Töreni'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün değerli hocaları Prof. Dr. Birol Saygı, Doç. Dr. Esra Mankan, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Gülden Kılıç, Öğr. Gör. Erdi Eren, Öğr....

Devamı
20Şub
Öğr. Gör. Tamer Taşçı Sektörel Seminerler dersi kapsamında Şarap Sektörü konulu bir seminer verdi.

Öğr. Gör. Tamer Taşçı Sektörel Seminerler dersi kapsamında Şarap Sektörü konulu bir seminer verdi.

20.02.2024 tarihinde saat 13.40'ta Öğretim Görevlisi Tamer Taşçı, GSTE 502 Sektörel Seminerler dersine "Şarap Sektörü" başlıklı sunumuyla konuk oldu.

Devamı
13Şub
Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı.

Bölüm hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Gülden Kılıç ve Ar. Gör. Aslı Yerlikaya'nın doğum günleri kutlandı. Kutlamaya bölüm hocalarımız ve bölüm sekteteryamız da eşlik etti.  

Devamı
29Oca
Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 27-28 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 7. International Marmara Scientific Research and Innovation Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 27-28 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 7. International Marmara Scientific Research and Innovation Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 27-28 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 7. International Marmara Scientific Research and Innovation Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Devamı
08Oca
Yüksek lisans öğrencimiz Cihan Öncel, 5-6 Ocak 2024 tarihinde Adana'da düzenlenen 5. International Social Sciences and Humanities Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Yüksek lisans öğrencimiz Cihan Öncel, 5-6 Ocak 2024 tarihinde Adana'da düzenlenen 5. International Social Sciences and Humanities Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Yüksek lisans öğrencimiz Cihan Öncel, 5-6 Ocak 2024 tarihinde Adana'da düzenlenen 5. International Social Sciences and Humanities Congress'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Devamı
04Oca
Üniversitemizin “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Üniversitemizin “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci oldu.

Alanya Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve BAKA iş birliğinde düzenlenen Alanya Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Alanya Girişimcilik Zirvesi’nde yarışan 36 proje arasında, Alanya Üniversitesi’nin, “Alanya avokadosu ile sağlıklı atıştırmalık” girişimcilik proje fikri birinci...

Devamı
18Ara
Yüksek lisans öğrencilerimiz Cihan Doğan ve Dilan İlhan Selçuk 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde sözlü sunum ile yer aldılar.

Yüksek lisans öğrencilerimiz Cihan Doğan ve Dilan İlhan Selçuk 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde sözlü sunum ile yer aldılar.

Yüksek lisans öğrencilerimiz Cihan Doğan ve Dilan İlhan, 15-17 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Selçuk 9. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde sözlü sunum ile yer aldılar. Dilan İlhan, kongrede "Gastronomide Süper Gıda Olarak Mikrofilizler Üzerine Bir Derleme Çalışması&quo...

Devamı
05Ara
Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 2-4 Aralık 2023 tarihinde Antalya'da düzenlenen International Scientific Research And Innovative Studies Congress-VI'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 2-4 Aralık 2023 tarihinde Antalya'da düzenlenen International Scientific Research And Innovative Studies Congress-VI'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, 2-4 Aralık 2023 tarihinde Antalya'da düzenlenen International Scientific Research And Innovative Studies Congress-VI'e sözlü bildiri sunumu ile katılım gösterdi.

Devamı
27Kas
Bölüm kurulumuz Güz dönemi değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Bölüm kurulumuz Güz dönemi değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Alanya Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Esra Mankan tarafından düzenlenen ve tüm bölüm hocalarının katılımıyla bölüm kurulu toplantısı gerçekleştirildi.&nbs...

Devamı
25Kas
Araştırma Görevlisi Aslı Yerlikaya, Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırarak birincilik kupasını kazanan ekibin bir parçası olarak hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti.

Araştırma Görevlisi Aslı Yerlikaya, Dünya Aşçılar Şampiyonası’nda Türk bayrağını dalgalandırarak birincilik kupasını kazanan ekibin bir parçası olarak hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Araştırma Görevlimiz Aslı Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Helal Expo Fuarı 2023 etkinliği kapsamında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve gastronomi dünyasının ünlü isimlerinin yanında, 30 ülkeden gelen 300 aşçının da yer al...

Devamı
15Kas
Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

Öğrencilerimiz yarışmada altın madalya kazandılar!

14 Kasım 2023 Lisansüstü Öğrencileri Gastronomi Sempozyumu kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün yüksek lisans öğrencileri Cihan Öncel ve Cihan Doğan, Öğr. Gör. Erman Baş koordinatörlüğünde katıldıkları yarışmada birinci olar...

Devamı
18Ağu
Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Dünyada Tarım, Gıda ve Beslenme Nereye Gidiyor? konulu konuşma gerçekleştirdi..

Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Dünyada Tarım, Gıda ve Beslenme Nereye Gidiyor? konulu konuşma gerçekleştirdi..

Sanat ve Tasarım Fakültesi dekanı sayın Prof.Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katıldı.

Devamı
12Tem
Bölüm kurulumuz dönem sonu değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Bölüm kurulumuz dönem sonu değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık programı hocaları, 2022-2023 Akademik Yılı değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamaları için bir araya geldi.   

Devamı
28Nis
30Mar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans öğrencimiz Gözde Güçlü, "Üretim Sırasında Kırılan ya da Ezilen Badem ve Zeytinlerin Ezme Yapımında Değerlendirilmesi" isimli tezini başarı ile tamamlamıştır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans öğrencimiz Gözde Güçlü, "Üretim Sırasında Kırılan ya da Ezilen Badem ve Zeytinlerin Ezme Yapımında Değerlendirilmesi" isimli tezini başarı ile tamamlamıştır.

Çalışmada Datça bölgesindeki değer kaybetmiş ürünler farklı şekilde işlenip katma değerli ürün geliştirilmiştir. Öğrencimiz bir girişimci olarak gelecekte ürettiği ürünleri piyasaya sürmeyi hedeflemektedir.

Devamı

Site Haritası